2010. július 6., kedd

final - a vizsga

Az iskolai évekről legtöbben szép emlékeket őriznek, azonban van egy szegmens, akik ezt egészen másképp élik meg. Ők a kitaszítottak. Ők azok akiket fel löktünk a folyosón, ők azok, akiknek elvettük a zsebpénzét, ők azok, akik számunkra érdektelen dolgokban voltak jók és ők azok akik sose mertek visszaütni.
Egy amerikai középiskolában is minden nap ehhez hasonló esetek történnek, mindenféle következmény nélkül, mígnem pár diáknál elszakad az a bizonyos cérna és egy örök életre szóló éjszakát szerveznek az őket folyamatosan basztató embereknek...

Kezdeném azzal a tény megállapítással, hogy az After Dark Horrorfest évről évre egyre jobb horror filmeket hoz el a nézőknek, és ez is egy a jobbak közül. Aki nem tudná, ez a fesztivál az amatőr horror film készítők számára ad egy lehetőséget, és ha megfelel az adott produkció, akkor szélesebb körökben is (nagyvásznon) bemutatják.

Mivel én nagyon csípem az amerikai sulis közegben játszódó filmeket, a Final az első 10 perc alatt magába szippantott. Persze ehhez kellettek normális színészek (a költségeket tekintve kötelezően amatőrök) és ha nem is Tarantino szintű párbeszédek, de mindenképpen érdekes szóváltások.
A Final sajnos közel sem tökéletes B-horror, mert rengeteg benne a hiba, a logikátlanság - ez főleg a második felére igaz - , de az atmoszféra, és egy-egy jelenet miatt azt mondom érdemes megnézni. Lehet, hogy csak én éreztem így, de átjött, hogy mit érezhettek ezek a kitaszított srácok, és bár nem tolerálom az ilyen fajta bosszút (itt emelném ki, hogy a film meglehetősen brutálisra sikeredett, néhol még engem is meglepett ezzel), szinte könyörögtem, hogy sikerüljön elérni a céljukat. A film vége pedig szerencsére mert újítani. Itt nem lesznek győztesek.
Felhívnám a figyelmet Lindsay Seidel-re, aki alakításával gyakorlatilag lemosta az egész bandát, ami egy első szereptől tényleg nem rossz.
Végszóra: bár nem tökéletes film, sőt rengeteg hibája van, de a fentebb leírt pozitívumok és az én tanácsomra adjatok neki egy esélyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése