2010. október 8., péntek

30 days of night: dark days



A vámpírok elhagyják jeges otthonukat, majd Amerikába mennek kajálni és meghódítani a világot. Stella (Kiele Sanchez - A Perfect Getaway) is épp abban a városban tartózkodik, ahol a vérszívók, és egyetemistáknak tart előadásokat ezekről a lényekről.
Szövetkezik egy vámpírölő brigáddal, akik el akarják tenni láb alól a királynőt, mert akkor összeomlik az egész vámpírtársadalom.




A szexi Melissa George nem vállalta a folytatásban Stella szerepét (helyette a már-már kínosan ratyi Triangle c. horrorban illegette magát) , de a helyére érkezett Kiele Sanchez tökéletesen kárpótolja.
Az első rész (Josh Hartnetteltényleg mi van azzal a sráccal mostanában?) nem lett rossz. Bár tökre nem jött át, hogy 30 napig szenvedtek a városkában, legalább megvolt a maga sajátos hangulata a filmnek. A folytatásra sajnos semmi nem maradt meg az előző produkció erősségeiből, így a főcsajon kívül ne számítson senki szimpatikus színészekre (direkt nem írtam színészeket – az egy újabb lépcsőfok), vagy normális szkriptre. A CGI még tűrhető, bár erősen látszik rajta, hogy spóroltak ahol tudtak. Ismét egy olyan film, amiben az izgalmas helyzeteket kerülik és inkább pocsék, semmitmondó párbeszédekkel nyomják teli a játékidőt (ergo becsapva ezzel az első részt szeretőket, vagy épp a trailert véletlenül megnézőket).
- Hé bébi, fél órát dumálok, hogy utána kiszabadulj és megölj -
Csaj - Nyugi, csak azért dugunk, mert tudom, hogy meghalsz a film végén -

A vámpírölők klubja egyébként elképesztően buta és sablonos karakterekből áll.
A főcsajjal együtt már 4-en vannak, és mindenféle katonai vagy rendészeti tudás nélkül bevágnak a legdurvább vámpír tanyákra is, ahol általában a főcsaj miatt mellékvágányra került töltelék csaj mindig elmondja, hogy – úristen, forduljunk vissza!, úristen, meg fogunk halni! – Ezt kb 4 vadászat alatt eljátssza, ráadásul majdnem mindig miatta vesznének oda.

Aztán persze ott van a tipikus feka faszi és az általában tökre semmilyen, szintén tipikus fehér amerikai főcsávó, aki megtetszik majd a csajnak (vagy fordítva).
A 30 Days of Night: Dark Days egy sablonos, buta horror film, amely se nem szórakoztató, se nem félelmetes.  


2/5
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése