2010. október 2., szombat

black death - fekete halál (2010)



Pestis járvány sújtja a középkori Angliát. Az emberek tömegével halnak meg, a városok pedig egyre csak üresebbek lesznek. Ez idő tájt információk érkeznek egy olyan faluról, ami mentes a pestistől, és az emberek jól élnek. Ulrich (Sean BeanA gyűrűk ura) a keresztes lovag és csapata indul felkutatni ezt a falut egy fiatal szerzetes segítségével, hogy leküzdhessék a szerintük ott élő démont, aki miatt elvileg megtagadták Istent…


Lassan ilyenné válunk, mi magyarok is...

Nos, aki látta a 13. harcos c. filmet (ami szerintem nem lett rossz), az körülbelül hasonlóra számíthat most is, csak éppen kevesebb harccal, vérrel és gyengébb sztorival.
Maga a történet igazából a szerzetes fiúról és hitéről szól, akit semmi sem tántoríthat el és minden más (beleértve Boromirt is) csak töltelék. Ahogy azt sejteni lehet, a falu népe bizony a gonoszt szolgálja, konkrétan (hisz nincs benne semmi természetfeletti) az emberi butaságot, hiszékenységet és irányíthatóságot.
A befejezés bár nem tipikus, mégis, ha gonosz akarok lenni: gagyi, semmilyen – de legalább megpróbálta.
Egyszer meg lehet nézni. Tény, hogy van némi középkori hangulata, de ettől még az összkép bizony ismét üres. Érdekes sztori, gyengén tálalva.
2/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése