2010. október 2., szombat

jeepers creepers 2 - aki bújt, aki nem: a második este



23 évente felébred, hogy 23 napon keresztül gyilkoljon és egyen…

Az első rész után egy nappal később játszódó folytatásban a rém, ezúttal egy iskola buszt és annak „tartalmát” veszi célba, hogy jól lakjon…



Úgy gondolom, a 2001-es első rész a maga nemében egy nagyon jó, hangulatos kis horrorfilm volt, amiben ügyesen bántak a sejtetéssel és a figurákkal. Ezen kívül megszületett a 21. század egyik legfainabb, legdurvább slasher ikonja, és bérelt magának egy helyet Freddy Krueger, Jason Voorhees és a többi horror arc mellett. Megállíthatatlan, könyörtelen és még regenerálja is magát. Undorító, de mégis fantasztikus.
A második etapban a buszban ülő diákok természetesen csak kajaszerepet játszanak, ne is keressünk jó alakításokat – ezúttal tényleg nincs is rá szükség. Van egy bosszúálló apánk is (Ray WiseReaper), akinek a film elején elrabolja a fiát és emiatt nagyon dühös. 

A szemüveges csávók mindig gyökerek és mindig meghalnak

A para-faktor ugyan hiába nem éri az első rész szintjét, sőt, inkább elindul a keményebb gore irányába, de így is átment a „teszten”. Néha befut egy-egy ügyetlenebb jelenet és a második felében ritmusát veszti a film, de a baromi jól eltalált hangulat (sárgás-barnás képek nappal, csendes búzamezők stb) és az érdekes szörnyeteg mindezt feledteti.
Ha minden igaz, hamarosan jön a 3. rész. (2011-re van kiírva)


3.5/5

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése