2010. július 5., hétfő

see no evil - menekülj (a tv elől...)


Emberfeletti erővel rendelkező gyilkos, tök idióta fiatal szereplők, jó csajok, és rengeteg vér. Ezek egy vérbeli slasher film alapjai, a többi mind csak körítés. Jómagam is nagy rajongója vagyok ennek a stílusnak, s valamennyire jól ismerem a legtöbb ilyen filmet, így talán nagyobb rálátással tudom kritizálni is ezeket. A See no Evil tipikus iskolapéldája annak, hogy ez a "műfaj" mennyire életképtelen a 21. század mozgókép-tengerében (jaj:) ), főleg úgy, hogy a készítők nem hajlandóak újítani, eltérni a megszokott sémáktól. Miért kell tök logikátlan sztorit, és full gáz jeleneteket bepakolni egy viszonylag magas költségvetésű (a saját kategóriájában persze) filmbe? A Péntek 13 sorozat is hasonló kockákra épült, de akkor ez volt a sláger, és ott volt a 80-as évek felejthetetlen hangulata (gagyi frizurák, zselés haj, gagyi ruhák, a zenék stb), azonban azóta eltelt 20 év (ez a film meg ugye 2005-ben készült), épp ideje lenne valami újat hozni benne. 2003-ban, a Texasi láncfűrészes simán vette az új generációk akadályait, s bár nem volt forradalmi, de nem is nézte tök hülyének a nézőt.

A "történet": nevelőintézetes diákokat küldenek el egy omladozó házba renoválni, de egy két méter magas bamba majom el kezdi ölni őket.
A film elején két zsaru közül meghal az egyik, majd vágás, öt évvel később, felkel a faszi, mellette a szekrényen egy kép, amin ő meg a halott társa vannak. Minek kell ilyet belerakni, ha később nem térnek ki a belső vívódásaira? Vagy amikor bemutatják a srácokat, hogy ki-miért került be az intézetbe: kábítószer csempészet, lopás, erőszakos magaviselet stb Minek? A történetben nem lesz semmi jelentősége. Egyébként is, amikor elviszik őket az épülethez, mindössze egy koros nő, meg az elején szereplő zsaru a kíséret (aki ráadásul el is vesztette az egyik karját), plusz meg sincsenek bilincselve, de egyiknek se jutna eszébe szájbaverni őket és elszaladni...
Összegzésképpen: a See no Evil egy borzalmasan unalmas, semmitmondó, logikátlan és üres horror film, amit még alkohol társaságában is rettentő fájdalmas végignézni.

1/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése