2010. október 13., szerda

robert rodriguez: machete


 A 2007-es Rodriguez/ Tarantino Grindhouse egyik, a film elejére berakott, kamu előzeteséből talán senki nem gondolta volna, hogy tényleg nagyvászonra viszik, és a már a hetvenhez közeledő Danny Trejo (Alkonyattól pirkadatig), aki majdnem kétszáz filmben szerepelt már, végre megkaphatja élete első egész estés főszerepét.

De elkészült, és bizony a műfaj szeretői tuti nem fognak csalódni a filmben. Telis-tele jobbnál jobb nőkkel (Michelle Rodriguez, Jessica Alba), letűnt sztárokkal (Don Johnson, Steven Seagal, Jeff Fahey) és egy színész-legendával, Robert De Niro-val (aki mellesleg – direkt -  olyan szinten pocsék alakítást nyom le, hogy öröm nézni).



Már az első 5 percben szakadnak Machete által legvágott karok és fejek, csüngenek a belek mindenütt és lépten-nyomon befigyel egy jó nő, fenn tartva ezzel az figyelmet. Trejo az egész film alatt ugyanazzal a búskomor ábrázattal gyilkolja le a rá támadó embereket és még Antal Nimróddal (aki Rodriguez nagy haverja, és a Predatorsban pedig neki dolgozott) is összeverekszik. 


A Machete kifigurázza, ugyanakkor emléket is állít saját, letűnt műfajának, és egy habkönnyű, de véres filmet tár szemeink elé, mely sajnos néha-néha kissé elfárad és elveszti a ritmusát, de végeredményben tényleg szórakoztató, és ez a lényeg. 

Rodriguez tényleg mindent beleadott és alapvetően a filmmel sincsenek komolyabb problémák, ám ennek ellenére mégsem vált egy maradandó, felidézhető klasszikussá – a „miérteket” meghagyom annak, aki szintén megnézte ezt a trash-movie-t.
(a végső pontozásom ennél jóval erősebb filmet takar)

3.5/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése