2010. november 7., vasárnap

the skeptic (2009)


Ha egy horror film a szellemekre épít, akkor én már előre reszketek, hogy megint ugyanazokat a sablonokat fogják ellőni, és ha éppen japán remake van az asztalon, akkor tuti valami kiscsaj lesz benne, vagy valamilyen dühös kísértet.



A The Skeptic szerencsére nem a tini szellemes filmek vagy az agyonbonyolított trash hulladékok (Ház a Kísértet-hegyen) nyomvonalát követi, sőt, kerüli a hirtelen vágásokat – ha épp ilyen van, akkor az konkrét céllal bukkan fel – hanem egy markáns, férfias főszereplőn (Tim Daly - Maffiózók) keresztül követjük végig egy rejtélyes ház néhány éjszakáját (aki persze nem hisz a kísértetekben).

Be kell vallanom, ha nem is szartam magam alá a film közben, azért a kellemes borzongás, feszültség és izzadt tenyér jelen volt, és a korrekt színészeknek illetve a hatásvadász mentes parás momentumoknak köszönhetően, abszolút átjött a háttérben húzódó tragédia, mely sokkal súlyosabb problémákat vet fel, mintsem egy dühös szellem kálváriája.

Egyetlen problémám, hogy  az összkép még se ad túl sok maradandó élményt, de egyszeri nézésre bátran ajánlom mindenkinek.

3/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése