2010. november 7., vasárnap

devil's playground (2010)


Zombis témában nehéz újat mutatni, épp ezért az utóbbi időkben inkább a komikusabb vonalon próbálkoztak a filmesek (Shawn of the Dead, Zombieland, Doghouse), de komolyabb a műfajban az utolsó értékelhető produkció a Dawn of the Dead remake-je volt, lassan 7 évvel ezelőtt.


A Devil's Playground egy újabb angol alkotás, melyben egy kísérleti vakcina élőhalott mutánsokká változtatja a beinjekciózott embereket, és ahogy az lenni szokott, a városban elszabadul a pokol, s a történet pedig egy kis csapat gyötredelmes menekülését mutatja be.
Tapasztalt nézők számára kissé vontatott lehet a film. Rengeteg a klisé, érdektelenek a szereplők, és az egész film nem vezet sehová. (pontosabban vezet valahova, egy helikoptert kell elérniük, de olyan sok az üres járat és a fél amatőr megoldás, hogy konkrétan unalmas a film)
A karakterek sablonosak. Danny Dyer (Doghouse) századszorra játssza ugyanazt a figurát, ami már fárasztó, és az egész film legnagyobb problémája, hogy nulla a feszültség. Hangulat keltő zene nincs – vagy ha van, akkor nem vettem észre…


Csak azért nem húzom le teljesen, mert vacsora mellett, az esti Barátok közt helyett ez még bőven nézhető horror film.
2/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése