2011. március 26., szombat

screamers the hunting - az elhagyott bolygó 2



14 évvel egy viszonylag alacsony költségvetésű, mozikban megbukott, de azóta filmes körökben klasszikussá vált címnek elkészíteni a folytatását, mely egyből DVD-én jelenik meg… nos, azt hiszem, borítékolható volt a minősége.

A 95-ös ScreamersAz elhagyott bolygót, amely egyébként egy Philip k. Dick adaptáció, bevallom, nagyon szeretem a mai napig. Kissé B-filmes hangulat, korrekt színészekkel, és a kevés pénz miatt inkább kreatívan bemutatott sivatagi környezet, gyárakkal, omladozó épületekkel és persze a sikoltókkal.

Az új rész, mely a fantasztikus „A vadászat” címet kapta, ismét ugyanazon a sivatagos bolygón játszódik, ám ezúttal az első rész túlélőjének, Hendricksson-nak (Peter Weller) a lánya lesz a főszereplő, aki apja halála miatt csatlakozik a csapathoz, mint kapitány.
Illett volna a sztorival kezdenem, így most bepótolom: segélykérő jeleket fognak a Sirius 6B bolygóról, mely elvileg 15 éve lakatlan a sikoltó nevű robotok miatt, melyek mindenkit lemészároltak. Egy kis csapat érkezik a helyszínre és csak pár napjuk van rá, hogy a túlélőket megtalálják, mielőtt egy Napkitörés legyalulná a planétát. A kérdés csupán az, hogy a sikoltók nem-e találtak fel egy új típust, mely így eljuthat a Földre, és vajon melyik túlélő a rosszfiú…

Valamit nem értek. Miért kell ennyire erőltetni a CGI-t, ha azt nem tudják megfelelően alkalmazni, illetve kevés pénzt kapnak rá. És miért nem szól senki, hogy emberek, szerintem ez így szarul néz ki. (egyébként ez a Csillagközi invázió 2.-re is vonatkozik…)
A forgatókönyv is ezer sebből vérzik – látszik, hogy sietve írták meg, és ez kihat a párbeszédekre is, meg a sótlan akciójelenetekre.

Egyszer meg lehet nézni, de nem csak mint folytatás rossz, hanem mint önálló film is. Én szóltam előre.

2/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése