2011. június 6., hétfő

dark fields - the rain


Minden egy fekete kalappal kezdődött, melyet egy egyszerű farmer talált a mezőn, s emiatt nem jött több eső, szárazság és éhínség sújtotta a lakosságot, majd egy átok megtizedelte a falu népét.  A helyiek úgy döntöttek, évente kiválasztanak egy gyermeket, és feláldozzák a fekete kalapnak, hogy újra essen az eső, legyen termés és az átok ne szívja el az életüket.
Generációkkal később egy fiatal, különös betegséggel küzdő lány érkezik haza a családjához, akik elmesélik neki a történetet és arra kérik, ölje meg öccsét…



A több idősíkban egyszerre játszódó történet középpontjában a lány és a betegsége áll – illetve, hogy véget akar-e vetni a (gyakorlatilag) gyilkosságoknak.
Nagyrészt nevenincs színészek alkotják a gárdát, kivéve az azóta elhunyt David Carradine, aki egy dühös farmer szerepében tetszeleg.

Az alkotók rengeteg mindent próbáltak belesűríteni a kevéske játékidőbe: van itt egy úgynevezett végrehajtó, akinek csúnyák a fogai, és elvégzi más helyett a gyilkosságot, ha az/azok nem képes/ek rá; a már említett idősíkok variálása; a lány küzdelme magával és családjával; és egy, a régmúltban játszódó melléktörténet.


A sztori egyébként sem túl eredeti, sőt kissé igénytelennek hathat, de ami a legrosszabb, az az összhatás, ami bizony súlyos problémákkal küszködik.
Néhol nehezen követhetők az események, kiesik az ember a ritmusból, aztán hirtelen átmegy némi horrorba illetve gore-ba, majd újra csend.

Vannak nagyon pocsék filmek – ez nem az, azonban mégis azt mondom, érdemes kihagyni, mert túl sok pozitívumot se tud felmutatni. Nem szórakoztat.


2.5/5



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése