2010. november 5., péntek

the hole (2009)


Joe Dante, a kultikus Szörnyecskék filmek alkotója, a 90-es évek elején eltűnt a köztudatból és csak vacak, chipkatonás meg bolondos dallamos szemeteket rakott le elénk. A nagy mesélő Dante, kihasználva a 3d adta lehetőségeket, ezúttal a The Hole című filmmel próbálja a frászt hozni a nézőkre, azok közül is inkább a kisebbekre.

A kissé erőltetett, de túlzottan egyszerű történet szerint egy csonka csalás költözik egy kisváros éppen üresen álló házába, ahol a két gyerek és a szomszéd jó csaj, találnak a pincéjükben egy végtelen mélységű lyukat. Miután leszedik a lakatokat, csupa olyan lény bukkan fel, melyek mindegyikőjüknek egy-egy megvalósult félelme…


A végletekig kiszámítható filmben a gyerek szereplők ezúttal szerencsére szimpatikusak (bár én az idegesítő kisöccsöt kihagytam volna.), és a kötelező őrült mellékszereplő (Bruce DernAmi sok, az sokk) is hozza az ilyenkor szokásos figurát.
Ami a legnagyobb probléma a filmmel, hogy szinte minden jelenete megmarad a kaptafánál, és egy érettebb néző számára semmi pluszt nem ad, és nem hogy félelmetes lenne, inkább néhol már-már komikus és nevetséges. A Szörnyecskés poén tök jó, csak nincs súlya, és e mellett rengeteg a céltalan ijesztgetés és fölösleges párbeszéd. Dante a 80-as évek lassan felépülős, családos horror-vígjátékát próbálja eladni a 21. században, amin valószínűleg a kisgyerekek tényleg jól szórakozhatnak, de idősebbeknek abszolút nem ajánlom.
Mint kellemesen borzongatós gyerekfilm, megállja a helyét, de sajnos én sem vagyok már 8 éves.
3/5

2 megjegyzés:

  1. Hát én nem tudom most nézem, muszáj volt utána nézem, mert itt a filmben van az a kis csaj akit látnak a pincében is, és olyan számítógép mozgása van mintha valami 1980-as filmet néznék.

    VálaszTörlés
  2. Hát a gyenge CGI sajnos a fesztiválos filmek velejárója.

    VálaszTörlés